X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Deputații PAS au părăsit plenul Parlamentului: Nu vom participa la acest circ ieftin

23 apr. 2021,, 10:11   Politică
2194 4

Partidul Acțiune și Solidaritate a părăsit sala plenului Parlamentului după ce președintele legislativului a propus ca pe ordinea de zi să fie introdusă votarea unei declarații privind dezacordul față de decizia Curții Constituționale privind legalitatea dizolvării Parlamentului și acordarea unui vot de neîncredere pentru trei judecători de la CC.

”Așa și cum era de așteptat, astăzi o să fie o zi a populismului și asupra instituțiilor statului. PAS nu va participa la acest circ ieftin”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

În altă ordine de idei, deputatul Platformei DA solicită, Alexandru Slusari a cerut o pauză de 20 de min.

Deputații PSRM au anunțat că vor cere în timpul ședinței plenare, adoptarea unei declarații privind nerecunoașterea avizului Curții Constituționale potrivit căruia există temei de dizolvare a Parlamentului.

Formațiunea PSRM va mai cere parlamentului să adopte o declarație prin care vor solicita demisia celor 3 judecători ai Curții Constituționale care au decis că există temei de dizolvare a Parlamentului.


Reamintim că la 15 aprilie, Curtea Constituțională a decis că au fost întrunite condițiile care permit dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, șeful statului trebuie să semneze decretul de dizolvare și să anunțe data scrutinului anticipat. Totuși, Legislativul nu poate fi dizolvat pe perioada stării de urgență, instituită în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?