X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Deputat: Adunarea Populară a Găgăuziei ar face jocul PAS. Ce spun reprezentanții puterii

11 sep. 2023,, 08:45   Politică
3274 0

Un deputat socialist consideră că în Adunarea Populară Găgăuză ar face jocul PAS, care ar vrea cu orice preț să o înlăture pe Guțul și să-și instaleze un guvernator interimar pînă la viitoarele alegeri.

Președintele Parlamentului însă neagă orice implicare a guvernări și spune că sînt două teorii, una că e pe bune cearta, iar altă versiune e că nu s-au încheiat negocierile între liderii locali și cei de la grupul Șor, notează Noi.md cu referire la tv8.

Președintele Parlamentului neagă că PAS ar face parte din jocul celor regiunea găgăuză și cu propria teorie.

Între timp, după mai multe ședințe cu scandal, pe cinci septembrie, de ziua bașcanei, spiritele s-au temperat la Comrat. Deși aleșii din Adunarea Populară urmau să aprobe componența Comitetului Executiv, subiectul nici nu a fost examinat. Asta pentru că Evghenia Guțul a cerut o amînare, motivînd că nu a reușit să-și completeze echipa, după ce mai mulți candidați au picat testul la limba găgăuză.

Vineri însă istoria s-a repetat. A fost o nouă tentativă ratată de a învesti executivul de la Comrat. La fel ca la ședințele precedente, întrunirea aleșilor din UTA Găgăuzia a început cu hărmălaie. Unii deputați ai Adunării Populare s-au supărat că echipa bașcanei le-a dat prea tîrziu lista candidaților și nu au avut timp s-o examineze. În final, votarea echipei Evgheniei Guțul a fost din nou amînată, dar s-a creat o comisie specială, care ar avea menirea să împace și capra și varza, mai exact cele două tabere.


Evghenia Guțul a fost învestită în funcția de bașcană la mijlocul lunii iulie, iar de atunci, săptămînal, Adunarea Generală organizează ședințe pentru a aproba un nou comitet executiv. Abia data trecută a fost acceptată structura acestuia, cu condiția că în jumătate de an bașcana va revizui și scădea din numărul de funcții, de la 21 la aproximativ 15, după modelul Guvernului de la Chișinău.

5
2
3
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?