X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Demersul lui Șor de a-și restabili mandatul de deputat, respins de Curtea de Apel

28 oct. 2023,, 11:45   Politică
3899 0

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul depus de avocatul Vadim Banaru, în interesele lui Ilan Șor.

Instanța a constatat că argumentele împotriva deciziei Parlamentului, prin care i-a fost retrasă calitatea de deputat, sînt neîntemeiate, transmite Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Pe 5 octombrie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins și demersul de strămutare a examinării cauzei de la Curtea de Apel Chișinău la o instanță egală în grad, după ce apărătorul a invocat faptul că anume instanța de apel din Chișinău l-a condamnat la 15 ani de închisoare Ilan Șor, ceea ce, cumulat la „multitudinea de acțiuni față de această formațiune politică”, ar ridica dubii rezonabile privind imparțialiatea magistraților.

Argumentele au fost însă apreciate ca fiind declarative.

Legislativul a adoptat, în cadrul ședinței din 27 aprilie, proiectul de hotărîre prin care a constatat încetarea de drept a calității de deputat în Parlament a lui Ilan Șor. Inițiativa a fost votată de 56 de deputați ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate.


Decizia a fost luată după ce, pe 13 aprilie, Curtea de Apel l-a recunoscut vinovat pe Ilan Șor pentru două infracțiuni: escrocherie și spălare de bani. Pentru aceste infracțiuni deputatul fugar, Ilan Șor a fost condamnat de instanță la 15 ani de închisoare.

Suma prejudiciului material pe care Ilan Șor este obligat să o restituie statului este de peste 5,2 miliarde de lei.

5
1
1
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?