X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Declarație: R.Moldova are toate șansele să adere la UE

4 aug. 2023,, 07:45   Politică
3919 0

R. Moldova are toate șansele să înceapă negocierile pentru aderare la Uniunea Europeană pînă la sfîrșitul acestui an, dacă va reuși să îndeplinească toate condiționalitățile Comisiei Europene.

Declarația aparține ambasadorului Croației în R. Moldova, cu reședința la București, Marija Kapitonovic. Potrivit diplomatului, Croația sprijină R. Moldova în procesul de integrare europeană, alături de Ucraina și țările din Balcanii de Vest, transmite noi.md cu referire la RadioMoldova.

„Dacă criteriile vor fi întrunite, Croația va avea o poziție pozitivă. De asemenea, avem o poziție pozitivă în ceea ce privește aderarea Ucrainei și vreau să accentuez că sîntem foarte mult implicați în susținerea aderării europene a vecinilor noștri imediați, țările din regiunea balcanică”, a menționat diplomatul.

Referindu-se la situația regională, Marija Kapitonovic a precizat că gestionarea crizei migrației ilegale rămîne o preocupare a țărilor din spațiul Schengen, inclusiv a Croației, care de asemenea este îngrijorată de fluxul mare de migranți.

9
2
0
3
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?