X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarație: Problema transnistreană ar putea trece la o nouă etapă de soluționare

25 sep. 2023,, 12:45   Politică
4217 0

Diferendul transnistrean ar putea trece la o nouă etapă de soluționare, deoarece atît Ucraina, cît și partenerii occidentali ar fi interesați de aceasta, a declarat expertul Andrei Curăraru.

Demersul din partea Republicii Moldova privind soluționarea diferendului transnistrean a fost reiterat de șefa statului, Maia Sandu, la Adunarea Generală a ONU de la New York, a precizat Andrei Curăraru la emisiunea „Paralela 47” de la Radio Moldova.

„S-a referit la ceea ce înseamnă războiul hibrid dus împotriva noastră, impactul asupra diferitor părți ale economiei, ale societății, energetică, conflict transnistrean ș.a.m.d. Situația din Transnistria este cred linia roșie care se continuă în fiecare reprezentare a Republicii Moldova la ONU și cred că este o situație în care vedem că s-ar putea eficientiza cumva formatul 5+2 și în general soluționarea conflictului, avînd în vedere și poziția favorabilă a Ucrainei, și deschiderea partenerilor noștri europeni pentru găsirea unei soluții pentru această regiune”, a declarat expertul.

Precizăm că ultima reuniune în formatul 5+2 a avut loc în perioada 9-10 octombrie 2019 la Bratislava.

10
0
0
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?