Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Declarație: Nu avem nevoie în Republica Moldova de război civil (VIDEO)

21 feb. 2018,, 15:11   Politică
10060 8

Republica Moldova nu are nevoie de război civil sau de niște confruntări interne, ale căror efecte pot avea consecințe grave.

Declarația îi aparține președintelui Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, care este de părere că declarațiile de unire semnate de unele localități din țară sînt, de fapt, declarații de trădare și au drept scop distrugerea statului Republica Moldova.

În cadrul unui interviu acordat portalului Noi.md, Pascaru a spus că acest concurs de declarații reprezintă o implicare directă a statului vecin în treburile Republicii Moldova. Potrivit lui, autoritățile din țara noastră nu au făcut nimic pentru a stopa “această prostie” de semnare a declarațiilor care nu au efect juridic, încalcă constituția și subminează statalitatea Republicii Moldova.

„Sînt unele puteri care vor ca Moldova să dispară de pe harta lumii și își doresc ca acest pămînt să fie lipit de alte state, iar aceasta este o problemă a autorităților centrale. Un exemplu este Ucraina, unde tot începînd cu niște declarații s-a ajuns la un război civil, care durează de patru ani. Este un joc prost și o implicare a statelor vecine. Avînd atîtea probleme interne, acum nu avem nevoie de război civil sau de niște confruntări. Noi vedem împărțirea societății în doua tabere: prima, minusculă, ai căror membri nu vor existența Moldovei, iar a doua – formată din majoritatea oamenilor care vor păstrarea acestui stat”, a subliniat Pascaru.

Mai mult, președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, susține că există unele dovezi precum că Mihai Baciu, consul general al României la Bălți, se implică direct în politica internă a statului. Acesta a fost surprins la mai multe întrevederi cu mai mulți primari, unde propagă semnarea declarației de unire. În acest context, Ambasada ar trebui să vină cu o reacție, dar o reacție ar trebui să fie și din partea altor ambasade, precum a Ungariei, a Poloniei. E necesară chiar și intervenția Uniunii Europene, consideră intervievatul nostru.


„Într-un stata care se respectă pe sine, acești consuli de mult erau alungați din țară. Mai este o informație apărută că aceste declarații sînt semnate contra unor sume de bani luați de la oamenii care provoacă aceasta situație. Daca avea să se întîmple așa ceva în România, primarii erau demult închiși. Îmi este interesant ce spun europenii despre aceste cazuri. Dintr-o simpla sărbătoare, Centenarul Unirii poate sa se transforme în conflicte civile”, a spus Pascaru.

Ținînd cont de asta, organizația neguvernamentală cheamă SIS-ul, dar și Procuratura să se implice în soluționarea acestei probleme și speră că persoanele implicate în distrugerea statului vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?