Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Declarație: Moldova are nevoie de o lege care ar interzice „traseismul parlamentar”

20 mai. 2020,, 08:20   Politică
4264 10

În Moldova este necesar să se adopte o lege care să interzică „traseismul parlamentar”, trecerea deputaților dintr-o facțiune în alta pentru a opri practica de corupere a acestora.

Acest lucru a fost declarat de parlamentarii de la PSRM și PDM Vlad Batrîncea și Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de pe postul NTV Moldova, informează vedomosti.md.

„Astăzi, mulți oameni înțeleg că este necesară o lege care să interzică traseismul parlamentar. Pentru aceasta, în opinia mea, este necesar să se introducă un moratoriu asupra unor convenții europene care ne interzic nouă acest lucru. Ne aflăm într-o situație diferită. Cred că partidele PAS și DA vor fi interesate de adoptarea unei astfel de lege. Corupția activă care presupune oferirea unei mite este pedepsită mai dur. Sîntem singura țară în care deputații, aleșii locali pleacă de la guvernare în opoziție. Partidele din majoritatea parlamentară și poporul au o singură cerință către organele statului - să-și îndeplinească munca! ”, a declarat Vlad Batrîncea.

La rîndul său, președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov a menționat că încă în deceniul trecut a propus interzicerea migrării deputaților în Parlament.

„Anterior, ei treceau gratuit, iar în cazuri excepționale pentru unele posturi. În România, pentru autoritățile locale a fost adoptată o lege care interzice migrația. Dacă primarul trece în alt partid, el își predă mandatul ”, a spus Dumitru Diacov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?