X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Declarație: Ar fi corect ca primarii orașelor să fie numiți

21 mai. 2018,, 12:40   Politică
3956 1

În Republica Moldova unii primari ai orașelor ar putea fi numiți, urmînd exemplul unor țări europene, dar, deocamdată, acest lucru nu este posibil în țara noastră, din mai multe motive.

Această opinie a fost exprimată de către președintele Partidului Comuniștilor, fost președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care a vorbit în cadrul programului „Glavnoe” („Principalul”) de pe canalul 21, notează Noi.md.

El a menționat că comuniștii au studiat practica țărilor europene unde primarii orașelor sînt numiți de consiliile locale.

„În multe țări europene există o astfel de funcție ca director de oraș, care este numit de consiliile locale corespunzătoare. Este ales consiliul municipal, iar acesta numește directorul. Dar acest lucru se întîmplă în cazurile în care cu democrația, cu exprimarea voinței cetățenilor totul este în ordine. Însă cînd totul este falsificat, vîndut, cumpărat, și acest primar va fi o marionetă”, a opinat Voronin.

Potrivit lui, primarul va fi în orice caz o marionetă, indiferent de modul în care este ales acum.


„Dacă e să fim sinceri, în linii mari, ar fi corect să fie desemnat un director al orașului sau să-l cheme altfel, dar el trebuie să fie director-gospodar al orașului și să raporteze Consiliului municipal care l-a numit. Atunci, această logică ar funcționa, și nu așa cum este acum: primarul trage la turta sa, Consiliul municipal – la a sa. Nu ați văzut în toți acești 10 ani ce a făcut așa-numitul primar?”, a întrebat retoric președintele PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?