Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarație: Aderarea la UE nu înseamnă că toți vor trăi bine

20 dec. 2023,, 15:47   Politică
3873 2

Expertul politic Valeriu Pașa a făcut recent o declarație importantă, subliniind că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu va duce automat la o îmbunătățire generală a nivelului de trai sau la o creștere instantanee a veniturilor cetățenilor, transmite Noi.md

În cadrul unei emisiuni televizate, el a atras atenția asupra faptului că procesul de integrare europeană necesită eforturi susținute și nu este o soluție magică pentru problemele economice ale țării.

„Este important să înțelegem că, din momentul în care noi am devenit țară membră a UE, nu înseamnă că peste noapte toți vom trăi ideal, asta nu înseamnă că vom deveni toți bogați”, susține Valeriu Pașa, citat de Noi.md

Totodată, Valeriu Pașa este de părerea că, acum, când a fost dat startul negocierilor de aderarea a R. Moldova la UE, cel mai vulnerabil punct al țării noastre, care poate da peste cap procesul de aderare este justiția. În opinia lui , autoritățile au elaborat o viziune greșită de reformare a justiției, care nu va produce rezultate, așa că ar trebui să facă una nouă.

Vă reamintim că portalul de știri Noi.md realizează un nou sondaj de opinie și vă îndeamnă să răspundeți la următoarea întrebare:


Ce părere aveți despre începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană?

  • Este un pas pozitiv pentru viitorul țării;
  • Sunt sceptic, nu sînt sigur că va fi favorabil pentru Moldova;
  • Prefer ca Moldova să rămînă un stat neutru și să nu adere la blocuri regionale;
  • UE ne-a ademenit cu o prăjitură din care nu putem gusta;
  • Situația din UE se schimbă rapid în rău și s-ar putea ca aceasta să nu fie destinația unde ne dorim să ajungem.
10
0
0
2
62

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?