Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarația ministrul Regatului Țărilor de Jos în cadrul Summitului de la Bulboaca

1 iun. 2023,, 16:42   Politică
3155 0

Țările europene trebuie să întărească capacitățile de apărare a Ucrainei și să extindă coaliția „Patriot”, a declarat prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, la deschiderea sesiunii plenare a Summitului Comunității Politice Europene.

„Ucraina trebuie să cîștige și trebuie să facem tot ce se poate pentru ca acest lucru să se întîmple, să avem o coaliție internațională, să întărim capacitatea de apărare a Ucrainei. Trebuie cu ajutorul mai multora să pregătim piloții ucraineni pe avioane de tip F16. De asemenea, trebuie să extindem coaliția „Patriot”. Cred că nu e nevoie să vă spun cît de mare este miza, vedem în fiecare zi imagini de pe front și știm că acest război nu se va încheia de la sine. Ucraina trebuie să știe că se poate baza pe noi toți, că în astfel de vremuri va trebui să oferim mai mult sprijin umanitar, financiar, militar. Acesta este angajamentul nostru comun”, a declarat premierul Țărilor de Jos, transmite moldova1.

„Reuniunea noastră spune foarte multe. Moldova este vecina Ucrainei. Sîntem uniți în convingerea noastră că trebuie să facem tot ce se poate pentru a restabili pacea, securitatea și justiția în Europa”, a menționat Mark Rutte.

6
0
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?