X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Curtea Constituțională a recepționat raportul CEC pentru validarea alegerilor din 11 iulie

19 iul. 2021,, 16:40   Politică
3711 1

Reprezentanții Curții Constituționale (CC) anunță că Înalta Curte a primit raportul Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la totalizarea și confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, în vederea validării noilor mandate de deputat în Parlamentul de la Chișinău.

”Astăzi, 19 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală i-a trimis Curții Constituționale Raportul cu privire la rezultatele alegerilor anticipate din 11 iulie 2021, hotărîrea cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, procesele-verbale privind totalizarea rezultatelor alegerilor, întocmite de organele electorale, precum și alte documente electorale în vederea validării mandatelor de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a confirmării listelor candidaților declarați supleanți, în vederea confirmării rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate”, se arată în nota Curții Constituționale.

Deocamdată, Înalta Curte nu a anunțat cînd va avea loc ședința CC privind confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, însă a specificat că rezultatele vor fi publicate pe site-ul intituției.

Reamintim că luni, 19 iulie, CEC a totalizat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Astfel, potrivit rezultatelor finale ale alegerilor, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate –va avea în legislativ 63 de deputați, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 32 de deputați iar Partidul Politic „Șor” – 6 deputați.


Potrivit Codului Electoral, în termen de 5 zile după primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor. Concomitent, Curtea Constituţională validează mandatele deputaţilor aleşi şi confirmă listele candidaţilor supleanţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?