X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cum răspunde Leancă la acuzația că a mințit despre aderarea la UE

16 mar. 2018,, 15:28   Politică
3666 2

Vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, a fost întrebat astăzi despre promisiunile făcute în anii 2012, 2014 și 2018 privind aderarea la UE, notează Noi.md.

În timpul dezbaterilor moțiunii simple, deputatul PSRM Vlad Batrîncea l-a acuzat pe Leancă de faptul că a alimentat electoratul cu promisiuni deșarte, doar pentru a se menține la putere în ultimii ani.

„V-am invitat să vorbim despre propagandă, ceea cu ce v-ați ocupat dvs., un simplu prim-ministru. În 2009 spuneați că Moldova va depune cerere de aderare în 2012 și va deveni membru în 2014. Ulterior ați spus că va depune cerere în 2015, iar membru va deveni în 2018. Întrebare mea este, de ce cînd ați venit la guvernare sub drapelul UE, încrederea cetățenilor era de 70 la sută, iar astăzi - sub 40%?”, a întrebat Batrîncea.

Iurie Leancă a negat că ar fi promis vreodată un termen clar pentru integrarea europeană și i-a acuzat pe socialiști de dezinformare.

„Niciodată în 2009 nu am zis eu că în 2012 vom deveni țară candidat, și nici în 2014. Lăsați minciunile deoparte. Ați vorbit că am fost un simplu prim-ministru. Niciodată în niciun interviu eu nu am folosit sintagma respectivă. În 2015, la întrebarea: ”de ce eu, ca prim-ministru, nu am arestat pe nimeni?” am spus că am fost doar prim-ministru, nu procuror sau judecător”, a reacționat Leancă.


Totodată, vicepremierului i s-a reproșat faptul că urmează o cale greșită, crezînd că, prin copierea integrală a legislației altor state, va asigura dezvoltarea țării.

„Noi, aici în Parlament, am văzut nu o dată proiecte copy-paste de pe legislația României, care nicidecum nu se pliază pe realitățile noastre”, a declarat deputatul comunist Oleg Reidman.

„Nu există nicio discrepanță între legislația României, care întocmită în baza directivelor europene, și ceea ce facem noi pornind de la angajamentele din Acordul de asociere”, a replicat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?