Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum le răspunde Ministerul Agriculturii fermierilor

19 dec. 2023,, 14:54   Politică
2720 0

Reprezentanții Serviciului de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au răspuns solicitării Noi.md de a comenta adresarea de urgență a membrilor Asociației Forța Fermierilor către Executiv.

Fermierii au cerut Guvernului să introducă urgent un mecanism stabil și durabil privind limitarea importului cerealelor și oleaginoaselor, similar cu cele instituite în România și Bulgaria.

Daniela Turculeț, reprezentanta Serviciului de presă al Ministerului Agriculturii, contactată de Noi.md pentru comentarii la cerințele membrilor Asociației Forța Fermierilor, a făcut trimitere la comunicatul plasat astăzi pe site-ul instituției.

"La începutul lunii decembrie, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost informat că starea de urgență ar putea să nu mai fie prelungită.

Astfel, ministerul a inițiat un proces de analiză a tuturor deciziilor luate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), care influențează activitatea sectorului agricol. Urmare, au fost identificate 3 măsuri importante care ar putea fi menținute:


1.⁠ ⁠Introducerea coridoarelor verzi pentru produsele ușor perisabile la export;

2.⁠ ⁠licențierea la importul unor categorii de cereale;

3.⁠ ⁠extinderea listei de produse social importante ș.a", se arată în comunicat.

Ministerul mai precizează că în prezent este antrenat în crearea cadrului legal care ar permite aplicabilitatea acestora după încheierea stării de urgență.

0
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?