Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Cum explică Batrîncea gestul de acum trei ani, cînd a rupt harta României Mari

14 mar. 2018,, 12:50   Politică
4609 10

Deputatul socialist Vlad Batrîncea spune că nu regretă gestul la care a recurs acum trei ani în plenul Parlamentului, cînd a rupt harta României Mari în timpul ședinței plenare, notează Noi.md.

În cadrul unui interviu pentru adevărul.md, fruntașul PSRM a recunoscut că a fost un "gest excentric", dar susține că doar astfel a putut atenționa opinia publică cu privire la propaganda unionistă răspîndită la acea perioadă în școli.

„Înțeleg că acest gest a fost unul mai radical, cu atît mai mult venit din partea unui deputat în Parlament, dar a fost o modalitate de a atrage atenția asupra politizării procesului educațional în școlile din Moldova. Mi s-a transmis acea hartă de la nordul republicii, de la un grup de oameni indignați. A fost un gest mai excentric, dar am atras atenția și Ministerului Educației, și celor din Parlament asupra unei probleme majore”, a relatat Batrîncea.

Deputatul a mai precizat că ruperea hărții României Mari nu a fost un gest îndreptat împotriva României, ci împotriva unui stat inexistent și împotriva îndemnurilor la lichidarea Republicii Moldova.

„Astăzi nu mi-am schimbat viziunea. Pledez în continuare pentru un stat suveran. Nu este un gest împotriva Statului Român, era vorba de harta României Mari - un stat inexistent astăzi. Nu este bine cînd cineva promovează asemenea idei în Republica Moldova, care este o țară independentă, subiect al dreptului internațional. Avem tot dreptul la existență și să ne construim aici viitorul”, a adăugat el.


Menționăm că Vlad Batrîncea a rupt, în 2015, harta României Mari, în timpul unei ședințe a Parlamentului, în semn de protest față de repartizarea materialelor unioniste în instituțiile de învățămînt.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?