Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Convenția dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos va fi modificată

22 noi. 2023,, 11:24   Politică
2160 0

Convenția dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital va fi modificată.

Proiectul de lege cu privire la ratificarea unui PROTOCOL care presupune acest lucru a fost examinat la ședința Comisiei politică externă și integrare europeană și va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului, transmite Noi.md.

Modificările propuse se referă la racordarea prevederilor Convenției la standardele minime BEPS (erodarea bazei impozitate și transferul profiturilor). Acest lucru are drept scop prevenirea utilizării în mod abuziv a tratatelor de evitare a dublei impuneri.

Convenția dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital a fost ratificată de țara noastră în 2001. Aceasta are drept obiectiv asigurarea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări. De menționat că, pînă în prezent, Republica Moldova a încheiat convenții pentru evitarea dublei impuneri cu 50 de state partenere.

3
0
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?