X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Conferința FAO de la Chișinău are loc la Roma. Subiectele care vor fi abordate

14 mai. 15:30   Politică
1932 1

A 34-a sesiune a Conferinței Regionale FAO pentru Europa (ERC) este găzduită de Republica Moldova în perioada 14-17 mai 2024, la sediul central al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din Roma.

Noua locație a fost stabilită după ce Chișinăul s-a opus prezenței rușilor la masa de discuții, astfel că evenimentul nu mai are loc în capitala Republicii Moldova. Conferința poate fi urmărită online prin intermediul transmisiunii live FAO începînd cu ora 11:00, 14 mai, transmite Noi.md,

Conferința Regională, care are loc o dată la doi ani, este principalul organism de conducere al FAO pentru regiunea Europei și Asiei Centrale. ERC va reuni membrii FAO din regiune, precum și reprezentanți ai agențiilor ONU, mediului academic și de cercetare, sectorului privat și societății civile.

O masă rotundă ministerială va explora aspectele legate de politici și de reglementare la nivel regional și global pe următoarele subiecte:

  • rolul inovației și digitalizării în utilizarea durabilă a resurselor naturale;
  • consolidarea rezilienței prin transformarea sistemelor agroalimentare;
  • răspunsul FAO la multiplele crize din regiune;
  • implicațiile războiului din Ucraina asupra securității alimentare mondiale;
  • combaterea pierderilor și risipei alimentare; și
  • securitatea alimentară.

Un alt punct important de pe ordinea de zi va fi totalizarea rezultatelor activității FAO în regiune în perioada 2022-2023 și o discuție privind prioritățile viitoare pînă în 2031.


Prioritățile discutate se vor regăsi în Cadrul Strategic FAO 2022-2031 și vor fi parte din obiectivul său de a ajunge la o producție mai bună, o nutriție mai bună, un mediu mai bun și o viață mai bună, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

În cadrul conferinței vor avea loc o serie de evenimente conexe pe diverse teme, variind de la gestionarea eficientă a resurselor de apă pînă la puterea contabilității costurilor reale pentru transformarea sistemelor agroalimentare și gestionarea sustenabilă a lăcustelor.

Expoziția AgriInnovate, desfășurată în timpul conferinței, va prezenta practici și soluții inovatoare care s-au dovedit eficiente în abordarea provocărilor sistemelor agroalimentare din regiune prin intermediul mai multor inițiative ale FAO printre care inițiativa „O țară, un produs prioritar”, „Sate Digitale”, Platforma Tehnică Regională privind Agricultura Ecologică, Programul de Parteneriat FAO-Turcia și altele.

2
0
1
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?