X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Concedieri în sistemul educațional? Cine urmează să fie eliberați din funcție

2 sep. 2023,, 10:15   Politică
5284 0

Șefii de direcții raionale, care au fost numiți în funcție contrar prevederilor Codului Educației, urmează să fie eliberați din funcție, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul unei intervenții live pe o rețea socială, menționînd că în locul lor urmează să fie alese persoane calificate, în baza unui concurs.

Oficialul a subliniat că, deși Codul Electoral prevedea că șefii de direcții trebuiau selectați în baza unui concurs, au fost constatate multiple situații cînd legea nu a fost respectată.

„În pofida faptului că aceste prevederi au existat în Codul Educației de 8 ani, am constat multiple situații cînd ele nu au fost respectate și atunci s-a impus această modificare legală adițională pentru a corecta situația la zi. Din momentul aprobării legii, în decurs de 45 de zile toți cei care se regăsesc în această funcție contrar prevederilor Codului urmează să fie eliberați.

Ministerul va numi interimari pentru cel mult 6 luni, urmînd ca Consiliile Raionale să desfășoare concursuri conform prevederilor regulamentului aprobat de Minister”, a spus Dan Perciun, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Ministrul a mai adăugat că procesul de selecție a candidaților la funcțiile de șefi de direcție va cuprinde trei etape.


„Prima este o etapă de eligibilitate. Am prevăzut condiții destul de largi de acces în această funcție. Solicităm studii de master, solicităm experiență managerială anterioară în sistemul educațional. Următoarea etapă va fi acea testare scrisă. Ultima etapă este proba interviului, în baza unui plan de dezvoltare raională a sistemului educațional”, a mai spus Perciun.

3
0
0
3
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?