X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Comisia Europeană recomandă începerea negocierilor cu Republica Moldova privind aderarea la UE

3 apr. 2023,, 16:00   Politică
2867 1

Comisia Europeană intenționează să recomande statelor membre să înceapă negocierile cu Ucraina și Moldova pentru aderarea la UE, transmite RBC-Ucraina cu referire la corespondentul „Radio Libertatea” Rikard Jozwiak pe Twitter.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană intenționează să anunțe informații actualizate cu privire la aderarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei la UE în luna mai a acestui an. Raportul complet al Comisiei Europene va apărea probabil în octombrie.

Jurnalistul notează că Comisia Europeană are în vedere o recomandare de începere a negocierilor de aderare între Moldova și Ucraina. În același timp, Georgiei i se poate acorda statutul de candidat la UE.

„Deci, au mai rămas șase luni, dar ipoteza de lucru în acest moment este o recomandare de a începe negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova și de a acorda statutul de candidat Georgiei”, a scris Jozwiak.

Anterior, șeful Consiliului European, Charles Michel, a spus că țările UE ar putea discuta despre perspectiva începerii negocierilor privind aderarea Moldovei și Ucrainei la summitul din decembrie.

6
1
0
0
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?