X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Comentariul PDM la rezoluția Congresului american

21 feb. 2018,, 17:25   Politică
4250 1

Partidul Democrat din Moldova salută înregistrarea în Camera Reprezentanților a Congresului SUA a unei rezoluții în favoarea Republicii Moldova, depusă de congresmenii David Price și Pete Olson.

“Considerăm binevenită menționarea într-un document oficial, înaintat legislativului american, a sprijinului SUA pentru integritatea teritorială a țării noastre și rezolvarea conflictului transnistrean, precum și a dorinței de intensificare a cooperării moldo-americane. Ne exprimăm, de asemenea, aprecierea pentru faptul că acest document reafirmă dreptul Moldovei de a-și stabili parteneriatele externe „fără constrîngeri sau presiuni din exterior”, inclusiv în ceea ce privește aprofundarea relațiilor țării noastre cu Uniunea Europeană. Notăm, în același timp, că prietenii americani ai Moldovei sînt alături de țara noastră în eforturile ei de consolidare a democrației, de dezvoltare economică, de continuare a reformelor, dar și de creștere a securității energetice și de protejare a spațiului informațional”, scrie într-un comunicat de presă.

PDM își exprimă încrederea că rezoluția va primi în curînd votul Camerei Reprezentanților din SUA, iar acest lucru, potrivit democraților, va contribui la întărirea dialogului strategic și la colaborarea dintre Moldova și Statele Unite pe plan politic, economic, social și de securitate.

Menționăm că inițiatorii rezoluției, Pete Olson și David Price, sînt copreședinții Grupului de Prietenie SUA – Moldova și susținători importanți ai țării noastre în Statele Unite. Reamintim că în cadrul celei mai recente vizite a unei delegații a PDM la Washington, care a avut loc în decembrie 2017, președintele PDM Vlad Plahotniuc s-a întîlnit cu congresmanul Pete Olson, cu care a discutat despre consolidarea relațiilor moldo-americane și sprijinul american pentru Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?