Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile drapelului UE

15 dec. 2023,, 08:30   Politică
2776 1

Clădirea Parlamentului este iluminată, în această seară, în culorile drapelului Uniunii Europene. Acțiunea este prilejuită de deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Șeful legislativului, Igor Grosu, a dat asigurări că Parlamentul, Guvernul, Președinția și multe alte instituții ale statului vor munci în continuare cu dăruire pentru ca aderarea la UE a țării noastre să devină, cît de curînd posibil, realitate. Totodată, Președintele Parlamentului a adresat mulțumiri prietenilor Republicii Moldova de la București, europarlamentarilor și tuturor celor care ne-au sprijinit în acest parcurs. ”Suntem adepții unui proces de negocieri echitabil și bazat pe merite și noi vom continua să ne facem, conștiincioși, tema pentru acasă”, a mai punctat Igor Grosu.

Republicat Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE în 2014. La 3 martie 2022, autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a țării noastre la UE. Astăzi, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

4
1
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?