X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Ciurea: Președintele ar trebui să lucreze asupra foii de parcurs pentru a ajunge mai repede la alegeri anticipate

26 dec. 2020,, 13:30   Politică
6974 9

Maia Sandu a preluat oficial funcția. Acum președintele și echipa sa urmează să elaboreze un scenariu în care alegerile anticipate în Parlament vor deveni inevitabile. Opinia sa pentru eNews a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea.

"Cred că Maia Sandu are un plan concret de acțiuni, dar echipa sa încă mai are asupra ce lucra. Cred că ea va trebui să atragă experți cu experiență. De exemplu, în chestiuni cu privire la Transnistria. Și consilieri din străinătate ea va avea, dar nu oficial. Despre ei noi probabil nici nu vom ști. Președintele trebuie să lucreze acum la foaia de parcurs pentru a ajunge cît mai repede la alegeri anticipate".

Politologul a atras atenția asupra faptului că Ion Chicu și alți trei miniștri vor activa doar pînă la Anul Nou. "Este clar că Ion Chicu nu rămîne premier interimar pînă la aprobarea noii componențe a Guvernului, el nu este omul ei. Dar cum vor evolua evenimentele, este puțin probabil că repede. Trebuie să se gîndească serios, să analizeze, pentru ca începînd lucrul, să obțină rezultate vizibile pe care oamenii să le aprecieze", este convins Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?