Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Ciurea: Data alegerilor nu are importanță politică

2 aug. 2018,, 14:49   Politică
2669 4

În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna, cunoscutul analist politic, Corneliu Ciurea a fost întrebat: Fixarea alegerile parlamentare pe 24 februarie 2019 favorizează sau defavorizează opoziția pro-europeană?

„Nu cred că această dată are o semnificație politică mare, chiar dacă este un pic neobișnuit pentru Moldova să organizezi alegeri în perioada ieșirii din iarnă. Prin stabilirea acestei date, puterea a tras un pic de timp cu scopul de a putea să mai inițieze unele acțiuni cu impact în rîndul populației. Deocamdată, nu putem ști dacă această decizie este una inspirată”, a declarat el.

La întrebarea: Ce pericole de ordin politic vedeți pentru guvernare în perioada imediat următoare, Corneliu Ciurea a răspuns: „Protestele opoziției de dreapta sînt pericol de grad mediu. La fel și supărările partenerilor occidentali. Ne îndreptăm către alegeri care vor crea un context politic nou de care guvernarea va încerca să profite pentru a fi „resetată” într-un format modificat. Adică re-legitimată”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?