X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîte partide politice sînt înregistrate în Republica Moldova? Noi date oferite de ASP

28 iul. 2023,, 17:15   Politică
2795 1

În Republica Moldova sînt 60 de partide politice, dintre acestea 3 au fost înregistrate în anul curent, a declarat șefa Secției înregistrări organizații necomerciale Veronica Ignat. Agenția Servicii Publice (ASP) examinează în prezent și cererea de înregistrare a altui partid politic.

„În adresa instituției este depusă o cerere de înregistrare primară a unui partid politic. Dosarul este în prezent examinat de registrator, iar după 15 zile va fi emisă o decizie. Dacă decizia va fi una care va permite înregistrarea acestui partid, informația va fi plasată pe pagina oficială ASP”, transmite radiomoldova.

Potrivit ASP, în anul 2023 în cadrul instituției au fost înregistrate 3 partide politice. Este vorba de Mișcarea Alternativa Națională, Partidul Național Moldovenesc și Liga Orașelor și Comunelor.

În privința fostului partid Șor, pe pagina web a ASP este menționat că a fost dizolvat în baza hotărîrii Curții Constituționale, dar instituția urmează să primească documentele necesare de la Ministerul Justiției pentru a începe procedura de lichidare.

0
0
2
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?