X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine va reuși să mobilizeze electoratul

5 noi. 2020,, 14:45   Politică
6325 7

Actualul șef al statului, Igor Dodon, are o bază electorală mai largă, iar în turul doi al alegerilor prezidențiale va acumula 52-54% și va cîștiga.

O astfel de opinie pentru eNews a fost exprimată de istoricul, politologul Boris Șapovalov.

El a menționat că, avînd în vedere rata scăzută de participare, acum depinde foarte mult de cine și cum va reuși să mobilizeze electoratul.

"Ambii candidați vor căutata voturi. Sandu - în cîmpul de dreapta și centru, Dodon - în stânga și, de asemenea, în centru. Iar negocierile lui Sandu cu Usatîi nu înseamnă că se vor înțelege, electoratul său nu va îndeplini prostește comanda liderului său. Aceștia sînt centriștii, burghezia moldovenească, care își doresc să guverneze în raioane, tinerii nu cunosc întotdeauna sentimentul de responsabilitate. Sandu cred că va adăuga nu mai mult de 5-6%", a menționat Boris Șapovalov.

El a subliniat că Igor Dodon are o bază electorală mai largă.


"Am vorbit cu multe persoane. Susținătorii ambilor candidați, care nu au ieșit la alegeri în primul tur, vor ieși în turul doi. Conform calculelor mele, aceștia sînt 350.000 de oameni. În 2016, la alegeri au participat aproximativ 50%, iar acum doar 42%. În plus, au existat spoileri care au atras voturi. Dodon în turul doi are mai multe posibilități pentru a-și îmbunătăți performanțele. Pentru Usatîi a votat Bălți, Fălești, Sîngerei, Dondușeni, care niciodată nu-și vor da votul pentru Sandu. Ei nu au uitat cum ea a închis școlile rusești, nu a recunoscut Ziua Victoriei și 24 august-Ziua eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă", a subliniat politologul.

El este convins că în turul doi Igor Dodon va acumula 52-54% și va cîștiga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?