X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Cine sînt potențialii candidați ai PSRM pentru șefia capitalei

28 iun. 2023,, 09:30   Politică
2648 0

Deputatul Blocului PSRM-PCRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a spus că socialiștii încă nu au luat o decizie finală în ceea ce privește candidatul formațiunii în cursa pentru șefia capitalei. Deocamdată, există însă doi potențiali candidați din partea socialiștilor la funcția de primar al municipiului Chișinău.

"Noi încă nu am luat decizia finală, la moment, sînt examinați doi candidați, domnul Dodon și eu, nimic nu s-a schimbat, sîntem încă în discuții. Dar înțelegem că în următoarele săptămîni candidatul trebuie deja numit. Examinăm pentru data de 7-8 iulie ședința Consiliului Republican ca să ne consultăm cu colegii și, cel mai probabil, vom fi mai aproape de această decizie", a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii Rezoomat de la rlive, transmite Noi.md.

Întrebat ce părere are despre candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, în cursa pentru șefia capitalei, Vlad Bătrîncea a amintit despre trecutul politic al acestuia alături de Partidul Liberal și reprezentanții acestei formațiuni.

"Domnul Carp a condus deja cabinetul domnului Dorin Chirtoacă. Eu consider că acel personaj din istoria țării noastre, domnul Chirtoacă, era o mare greșală, s-a furat capitala de pămînturi, de proprietăți, unele companii apropiate de Dorin Chirtoacă, practic, au monopolizat piața publicitară, piața de construcții. Erau multe probleme, de la cîini la evacuarea deșeurilor, de aceea la sigur, cei din trecut nu au șanse. Eu nu cred în șansele PAS, mai cu seamă, că oamenii au înțeles deja că au fost folosiți în campaniille precedente", a punctat socialistul.

Despre actualul edil al Chișinăului, Ion Ceban, care, de altfel, a anunțat anterior că va candida pentru al doilea mandat, vicepreședintele Parlamentului a spus că acesta a fost promovat și susținut intens de PSRM în trecut, dar acesta, într-o perioadă de criză pentru Partidul Socialiștilor, cînd a fost atacat de guvernare, el a stat deoparte. "Chiar și-n politică, chiar și-n Republica Moldova, omul trebuie să fie capabil să spună un cuvînt - mulțumesc. Dumnealui a preferat să ne atace și a încercat să ne dezbine", a menționat Batrîncea.


Acesta a mai specificat că Agenda Comună constituită în octombrie anul trecut de unele partide de opoziție nu vor avea un candidat comun la alegerile locale din capitală, cel puțin, nu se conturează, deocamdată, o astfel de perspectivă. Potrivit lui Batrîncea, acest fapt are loc din cauza prevalării unor ambiții persoanel ale unor reprezentanți ai formațiunilor.

Contactat de Noi.md pentru a afla, dacă colegii socialiștilor de bloc, comuniștii, au potențiali candidați pentru alegerile locale din capitală, deputatul BECS, Constantin Starîș, nu a răspuns apelului.

6
1
3
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?