Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine este Veronica Sirețeanu-Vragaleva? Noul ministru al Finanțelor

16 feb. 2023,, 17:11   Politică
7262 0

Veronica Sirețeanu-Vragaleva va conduce începînd de astăzi Ministerul Finanțelor.

Veronica Sirețeanu-Vragaleva este în prezent directoare adjunctă la Camera Americană, organizație care întrunește companii moldo-americane și oameni de afaceri. Anterior ea a lucrat în Inspectoratul Fiscal și a fost viceministră a Finanțelor în Guvernul condus de Pavel Filip.

Veronica Sirețeanu-Vragaleva este doctor în științe economice și magistru în drept specializată în impozitare, cu accent pe cea internațională. În cadrul AmCham Moldova este responsabilă de Advocacy și Dezvoltare, anterior ocupînd funcția de Policy Manager în cadrul aceleiași organizații. În portofoliul acesteia intră și coordonarea activității Comitetului Fiscal al AmCham Moldova.

Din biografia Veronică-i Sirețeanu-Vragaleva desprindem că dînsa are peste 10 ani experiență în cadrul sistemului public, activînd anterior la Serviciul Fiscal de Stat și în Ministerul Finanțelor.

Echipa noului Guvern, pe care o formează Dorin Recean, candidatul promovat de Maia Sandu, va păstra în mare parte miniștrii din Guvernul condus de Natalia Gavrilița, dar vor fi și cîțiva miniștri noi. Se așteaptă noi miniștri la Justiție, Finanțe, Educație și la Dezvoltarea Teritoriului.


Guvernul condus de Natalia Gavriliță a demisionat la 10 februarie curent.

4
1
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?