Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine este al 28-lea candidat înregistrat în cursa electorală pentru șefia capitalei

31 oct. 2023,, 09:26   Politică
2773 2

Andrei Donică, de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, a fost înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Astfel, el este al 28-lea candidat înregistrat pentru cursa electorală din capitală.

„Am primit hotărîrea Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău nr.1 privind conformarea sau executarea hotărîrii judecătorești care a fost emisă de Judecătoria Rîșcani, care îi obligă pe ei să mă înregistreze”, a declarat Andrei Donică.

„Odată ce Curtea de Apel Chișinău a menținut în vigoare hotărîrea primei instanțe prin care a obligat Consiliul să-l înregistreze, Consiliul l-a înregistrat în cursa electorală”, a declarat Alexandr Berlinschi, secretarul Comisiei Electorale Centrale, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Dosarul referitor la înregistrarea lui Andrei Donică a ajuns pe rol după ce Consiliul Electoral al circumscripției electorale Chișinău nu l-a admis în cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei.

Motivul refuzului este că fusese deja înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al satului Condrița. Dosarul a fost examinat și de Curtea Supremă de Justiție, după ce Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe care a anulat decizia Consiliului Electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău prin care Andrei Donică nu a fost admis în cursă.

2
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?