Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cînd ar putea fi reluate negocierile în formatul "5+2"?

21 apr. 2022,, 15:30   Politică
2395 0

Baza procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul multilateral 5+2 ar trebui să fie realizările Chișinăului și Tiraspolului, dar în acest sens există probleme.

Despre acest lucru a declarat directorul celui de-al doilea departament CSI al Ministerului rus de Externe, Alexei Polișciuk, într-un interviu exclusiv pentru TASS, transmite Noi.md

El a fost întrebat cînd ar putea fi reluate negocierile în formatul "5+2" privind reglementarea conflictului transnistrean și care este viitorul acestui mecanism, în condițiile în care Rusia și Ucraina sînt garanți și mediatori în procesul de reglementare transnistreană?

"Principalul lucru care este necesar acum este creșterea dinamicii și eficacității întîlnirilor reprezentanților politici de la Chișinău și Tiraspol și a reuniunilor grupurilor de lucru sectoriale comune ale acestora. Realizările lor ar trebui să devină baza procesului de negociere în format multilateral. Cu toate acestea, în această privință există încă probleme", a declarat directorul celui de-al doilea departament CSI al Ministerului rus de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?