Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Chicu: „Nu cred că legea cu privire la ONG-uri poate fi votată”

13 mai. 2020,, 13:00   Politică
2758 6

Premierul Ion Chicu susține că din cele 8 condiționalități înaintate în ultimele luni de Uniunea Europeană, Republica Moldova le va îndeplini pe cele care sînt în interesele ei.

Șeful Cabinetului de Miniștri s-a referit la una dintre condiționalități – adoptarea proiectului de lege cu privire la organizațiile necomerciale, care urmează să fie adoptat de Parlament, transmite Deschide.md.

În opinia lui, actuala redacție a proiectului nu trebuie să fie votată de deputați.

„Sper că săptămîna viitoare Parlamentul poate vota în lectură finală legea cu privire la achiziții de utilități, legea cu privire la contracararea spălării banilor. Nu cred că legea cu privire la ONG-uri poate fi votată în redacția actuală și în redacția sugerată de partenerii noștri din UE”, a menționat Ion Chicu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Prim-ministrul a menționat că acest document, în redacția sugerată de UE, ar pune sub semn de întrebare activitățile politice în Republica Moldova și ar face ingerințe în treburile interne ale Moldovei.


„De aceea, specialiștii în domeniu trebuie să comunice, să negocieze, noi nu considerăm această condiționalitate una obligatorie pentru a fi îndeplinită”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?