Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Chicu: Acest Parlament trebuie dizolvat

12 sep. 2020,, 13:15   Politică
3823 2

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a reacționat în această dimineață la activitatea deputaților în cadrul primelor două ședințe din sesiunea toamnă-iarnă. Într-o postare pe un site de socializare acesta a scris că actualul parlament trebuie dizolvat

Reacția premierului vine după ce deputații s-au adunat joi și vineri în ședințe plenare pentru a dezbate mai multe proiecte înaintate de Guvern, printre care modificarea Legii bugetului de stat, dar și cel al asigurărilor sociale.

”Am avut prima ședință a Parlamentului. Populismul e mai grav ca virusul și seceta. Oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate. Acest Parlament trebuie dizolvat fără întîrziere”, scrie Chicu.

Și președintele țării, Igor Dodon, susține că actualul Parlament trebuie dizolvat cît mai curînd.

Recent, șeful statului spunea că „sîntem într-o situație deloc simplă cînd vorbim de acest Parlament, care nu corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019. Au apărut transfugi. Noi am început coaliția în martie cu 57 de deputați, acum sîntem la limită. Nu am primit niciun deputat din alt partid să treacă la noi. Unul de la PSRM a încercat să plece de la noi, cel care făcea live-uri din lanuri și l-am adus acasă”.

Președintele a îndemnat politicienii să fie corecți și responsabili atunci cînd fac declarații.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?