Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Chicu a îndemnat cetățenii să "participe activ" la alegeri pe 15 noiembrie

12 noi. 2020,, 13:50   Politică
27981 4

Prim-ministrul Ion Chicu a îndemnat cetățenii să "participe activ" în turul doi al alegerilor prezidențiale. Declarația a fost făcută miercuri seara după ședința Guvernului.

"Acesta este un proces foarte important pentru țara noastră. Sper că ne vom descurca cu demnitate, vom alege șeful statului, ca imediat după alegeri să continuăm realizarea proiectelor menite să îmbunătățească calitatea vieții în Moldova", a spus Chicu, relatează point.md cu referire la infotag.md

El a abordat, de asemenea, problema asigurării accesului cetățenilor la secțiile de votare.

"Am văzut la 1 noiembrie încercările unor deputați de a bloca accesul cetățenilor la secțiile de votare (pentru locuitorii regiunii transnistrene - "i"). De aceea, îndemn toate organele competente, în primul rînd MAI, să asigure respectarea dreptului constituțional al cetățenilor RM. Opriți orice acțiune care contravine legislației electorale, inclusiv transportării organizate. Nu știu cum putem asigura același lucru în străinătate, pentru că am văzut informații în spațiul mediatic. Noi vom informa autoritățile țărilor (unde sînt deschise secții - "i")", a spus Chicu.

Ministrul de Externe, Aurel Ciocoi, a vorbit despre pregătirea pentru alegeri peste hotare, menționînd că "va avea loc în condiții aproape similare cu primul tur".


"În cîteva cazuri s-au schimbat adresele secțiilor de votare. Personalul ambasadelor a reușit, în timp record, să soluționeze problema amplasării secțiilor de votare în aceleași localități ca și la alegerile din 1 noiembrie. A fost livrat echipament nou - cabine, urne de vot, echipament pentru angajații biroului electoral. Pînă alegeri totul este gata în proporție de 99,9%", a declarat Ciocoi, menționînd că vineri se va convoca în ședință cu șefii diplomați pentru a soluționa toate problemele mici cu care se confruntă activitatea la secții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?