X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Charles Michel a transmis un mesaj înainte de Summitul Comunității Politice Europene

25 mai. 2023,, 07:45   Politică
2990 0

„Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură”. Afirmațiile aparțin președintelui Consiliului European, Charles Michel, care s-a adresat cu un mesaj către moldoveni înainte de Summitul Comunității Politice Europene, ce se va desfășura în Republica Moldova pe 1 iunie.

„În data de 1 iunie Moldova va fi inima Europei. Veți deschide ușile țării dumnevoastre frumoase pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei. Acesta este un moment istoric pentru țara voastră și pentru poporul acestei țări. Este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană. Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură”, a spus Michel, notează tv8.

Reamintim că pe 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, țara noastră va găzdui, pentru prima dată, aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron.



6
1
1
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?