X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cele mai harnice și cele mai leneșe partide în sesiunea de primăvară

1 aug. 2018,, 10:40   Politică
2464 0

190 de acte legislative au fost adoptate de Parlament, pe parcursul sesiunii de primăvară-vară. Bilanțul activității Legislativului a fost prezentat astăzi spicherul Andrian Candu, citat de Noi.md.

Dintre actele adoptate, 150 au fost proiecte de legi și 41 - hotărîri de parlament sau legi ordinare. În total, au fost înregistrate 288 de inițiative legislative, lider în elaborarea și înaintarea proiectele de legi fiind Guvernul, cu 99 de inițiative. Executivul este urmat în top de PDM – cu 68 de proiecte, PSRM – cu 30, PCRM – cu 17, Președinție – 16. La coada clasamentului, după numărul proiectelor de legi întocmite, se află PPEM – cu 10 inițiative, PL – 7; grupul deputaților neafiliați – 6; PLDM – 3.

Raportul mai arată că pe parcursul sesiunii au avut loc 94 de audieri parlamentare și discuții pe marginea interpelărilor și audiate 29 de rapoarte ale instituțiilor de stat.

Andrian Candu a mai remarcat activitatea grupurilor de lucru pentru îmbunătățirea legislației în domeniul mass-mediei, în domeniul cooperării cu Găgăuzia, precum și a grupului pentru reglementare transnistreană.

Printre cele mai importante proiecte ale sesiunii trecute, Candu a menționat programul Prima Casă, tichetele de masă, Arena Chișinău, reforma asistenței medicale primare, recalcularea pensiilor, majorarea alocațiilor pentru mai multe categorii de persoane. Potrivit lui Candu, în scurt timp negocierile pentru semnarea Acordului privind construcția Arenei Chișinău vor fi finalizate.


În ceea ce privește prioritățile legislative pentru următoarea sesiune, care va fi cea mai scurtă – de doar trei luni, va fi pus accentul pe modificarea Constituției, astfel încît vectorul european de dezvoltare să fie prevăzut în Legea Supremă.

Sesiunea de toamnă va începe la 3 septembrie și își va încheia activitatea odată cu finalizarea mandatului actualului legislativ, la 30 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?