X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce spune Maia Sandu despre organizarea referendumului și în Transnistria

27 dec. 2023,, 11:17   Politică
5119 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că în cazul organizării unui referendum la tema aderării R. Moldova la Uniunea Europeană, în regiunea Transnistreană acesta nu va putea avea loc, anunță Noi.md

În cadrul unui interviu pentru presa romînă, Maia Sandu a subliniat că, din cauza imposibilității deschiderii secțiilor de vot în Transnistria, cetățenii vot fi încurajați să se deplaseze în secțiile de votare stabilite pe malul drept al Nistrului.

"Pe teritoriul regiunii transnistrene nu se pot deschide secții de vot, pentru că acesta nu este controlat de organele constituționale. Dar cetățenii Republicii Moldova de pe malul stîng al Nistrului pot veni să voteze în secțiile de pe malul drept." a spus Sandu.

Potrivit ei, "voința cetățenilor este cea care contează și la toamnă cetățenii vor trebui să decidă dacă își doresc să mergem înainte, să muncim pentru proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova sau dacă vor să se întoarcă în trecut".

Menționăm, la trei ani de la preluarea mandatului de președinte, șefa statului, Maia Sandu, cere parlamentului să organizeze un referendum, a cetățenii să se expună privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Potrivit unui sondaj de opinie pubicat în luna septembrie curent, numărul celor care susțin vectorul de integrare europeană a Republicii Moldova este în scădere, comparativ cu luna iunie a anului 2021, pe cînd al celor care doresc aderarea la Uniunea Vamală Eurasiatică este în creștere, în raport cu aceeași perioadă, se menționează în Barometrul Opiniei Publice realizat în august anul curent, la comanda Institutului de Politici Publice.

16
5
0
2
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?