Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce semnificație au vizitele oficialilor de rang înalt în Republica Moldova? Opinie

10 mai. 2022,, 18:30   Politică
2545 0

Numeroasele vizite ale diferiților oficiali de rang înalt la Chișinău joacă un rol foarte pozitiv și servesc drept semnal că Republica Moldova nu este singură în acest ocean învolburat al geopoliticii, că Republica este susținută, situația din țară este monitorizată, susțin soluționarea pașnică a conflictul transnistrean și neutralitatea, ceea ce reduce probabilitatea unor circumstanțe neprevăzute.

O astfel de opinie a exprimat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Feodorova la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

El a spus că este foarte important ca toți oamenii, toți oficialii de rang înalt care au venit în Moldova, să sublinieze întotdeauna două lucruri care sînt extrem de importante pentru noi în această etapă.

"Nu a existat nici un oficial care să nu fi subliniat aceste două puncte fundamentale: reglementarea politică pașnică a conflictului transnistrean și respectarea neutralității țării noastre. Acest lucru reduce probabilitatea unor circumstanțe neprevăzute în Moldova sau apariția unui conflict. Acest lucru anume scade, nu crește, probabilitatea lor", a subliniat Vlad Kulminski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?