X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce semnale transmite ambasadorul SUA prin întîlnirile sale frecvente cu Ion Ceban?

1 mar. 09:15   Politică
3881 0

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, se întîlnește frecvent cu primarul de Chișinău, Ion Ceban, și postează fotografii cu acesta, trimițînd anumite semnale.

Ce scopul urmăresc - vom afla mai aproape de luna mai, cînd primarul capitalei ar putea vorbi despre participarea sa la viitoarele alegeri prezidențiale.

O astfel de opinie a exprimat expertul în securitate și fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, în cadrul emisiunii "Главное" de la TVC21, relatează Noi.md

El consideră că în urma rezultatelor viitoarelor alegeri, Moldova va avea un nou președinte, iar după schimbarea conducerii țării va avea loc o schimbare de paradigmă, deoarece Occidentul va fi foarte precaut și nu va ști ce să facă în această privință.

"Ei înțeleg foarte bine. De aceea, unele alianțe, în special cele din care face parte și Ion Ceban, ridică semne de întrebare pentru cei care înțeleg situația: Deci, încotro? Și cine? Pentru că se pare că acolo există interese. Eu, de exemplu, nu-l văd pe ambasadorul SUA atît de des cu alți politicieni în preajmă, precum cu Ceban. Ceva se întîmplă. Căci ei sînt oameni serioși. Nu fac lucruri de genul ăsta pur și simplu. Aceste sînt niște semnale. Ce scop urmăresc - vom afla spre sfîrșitul lunii aprilie sau mai", a declarat Valeriu Ostalep.


Expertul în securitate și fostul viceministru de externe a subliniat că și însuși Ion Ceban păstrează tăcerea în privința candidaturii sale la președinție. Iar dacă va decide să participe la acestea, va avea o importanță serioasă.

Potrivit lui Valeriu Ostalep, acesta este motivul pentru care partidul de guvernămînt "lovește" acum mai mult în Ion Ceban, presupunînd că anume din partea acestuia vor veni cele mai multe probleme politice.

33
1
3
7
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?