X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce a discutat secretarul de stat Vladimir Cuc cu delegația Senatului Italiei

16 iun. 2023,, 11:31   Politică
2271 0

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut loc o întrevedere între secretarul de stat Vladimir Cuc și un grup de senatori italieni, membri ai Comisiei pentru politică externă și apărare, aflați într-o vizită de lucru în țara noastră.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală și procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, notează Noi.md.

Ambele părți au salutat cooperarea fructuoasă între state și intensificarea dialogului politic bilateral, în special în domeniul apărării. Secretarul de stat Vladimir Cuc a accentuat importanța sprijinului din partea Italiei în fortificarea capacităților militare ale Republicii Moldova, prin participarea militarilor Armatei Naționale în componența contingentelor italiene, în cadrul Forței interimare a Națiunilor Unite în Liban și la KFOR din Kosovo. De asemenea, secretarul de stat a exprimat încrederea că Acordul moldo-italian în domeniul securității sociale va fi ratificat în timpul apropiat de partea italiană și va intra în vigoare.

Cu referire la agenda europeană a Republicii Moldova, diplomatul moldovean a relatat interlocutorilor despre eforturile întreprinse pentru implementarea recomandărilor Comisiei Europene, în special în domeniul justiției, combaterii corupției, îmbunătățirii capacităților administrative etc. Autoritățile întreprind toate eforturile în vederea obținerii unei recomandări pozitive pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE.

Membrii delegației italiene au menționat faptul că Republica Italiană rămâne un susținător al parcursului european al Republicii Moldova. De asemenea, parlamentarii au remarcat faptul că diaspora moldovenească este bine integrată în societatea italiană și reprezintă un element puternic de legătură între ambele țări.


1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?