X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Care va fi soarta vilei prezidențiale de la Condrița. Spînu: Analizăm mai multe idei

10 mar. 2021,, 11:23   Politică
3113 9

Președinția analizează în prezent mai multe propuneri în ceea ce privește schimbarea destinației vilei prezidențiale de la Condrița, a anunțat astăzi secretarul general al instituției, Andrei Spînu, în cadrul turului de presă organizat pentru jurnaliști, transmite Noi.md.

El a precizat că președintele Maia Sandu a fost doar în trecere la vila prezidențială și că nu intenționează să locuiască aici.

"Vom lua o decizie în următoarele luni ce facem cu reședința de la Condrița mai departe. O să anunțăm când vom avea o soluție pentru a folosi această clădire în interes public. Sînt mai multe idei venite de la mai multe asociații și persoane. Sîntem în faza de analiză", a spus Spînu.

Secretarul general al Președinției a mai declarat că anul trecut pentru întreținerea vilei au fost cheltuiți circa 2,4 milioane de lei din 2,6 milioane planificați. Spînu a punctat faptul că au existat și cheltuieli ineficiente. „Credem că au fost anumite cheltuieli făcute ineficient. Anul trecut, au fost cheltuiți 75 de mii de lei pentru internet, iar alrți 50 de mii de lei au fost cheltuiți pentru întreținerea havuzului. Astfel de cheltuieli nu își aveau rostul”, a declarat Spînu

Potrivit lui Spînu, cheltuielile pentru întreținerea imobilului au scăzut cu 40 la sută în acest an, comparativ cu anii trecuți. La reședință sînt angajați în prezent circa 20 de muncitori, care primesc salarii de 1200, 1400 de lei.


Anterior, șefa statului a anunțat că nu va locui în Reședința de stat de la Condrița și că va rămîne în apartamentul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?