Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Candu, despre intervenția poliției în această dimineață (VIDEO)

27 aug. 2018,, 16:33   Politică
4183 3

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că protestul de duminică și de luni al Mișcării de Rezistență ACUM este de fapt protestul unor partide politice și nu a societății.

Cît ține de intervenția în forță a poliției de dimineață în scuarul monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, Candu spune că a fost o acțiune corectă.

„Haideți să spunem lucrurilor pe nume. În primul rînd nu e vorba de proteste, dar sînt niște acțiuni organizate de unele partide politice și susținători ai acestor partide, care în felul acesta încearcă să atragă atenție pentru a se promova și mai ales luînd în considerare că ne apropiem foarte curînd de campania electorală a alegerilor parlamentare. Bineînțeles este democratic să te manifești, este normal să acceptăm, doar că atunci cînd se încearcă a distabiliza situația, legată de comportamentul, dedicat unei sărbători naționale este ieșit din comun. Nu ar trebuie de Ziua Independenței, cînd este o sărbătoare națională să ai un astfel de comportament. Ce au încercat să demonstreze 20-30 de oameni dimineață, fără să le pese de alte sute de mii de oameni, care văd Ziua Independenței altfel precum o văd ei? Mă bucur că cei care au încercat astăzi să destabilizeze situația nu au reușit. Autoritățile și-au dus pînă la capăt activitățile programate. În rest nu sînt proteste, sînt doar manifestarea unor partide politice, organizată mai nou de un binom Maia Sandu și Năstase, iar lucru ăsta ar trebui deja să ne obișnuiască”, a spus Candu după ceremonia de înmînare a diplomelor și distincțiilor Parlamentului cu ocazia Zilei Independenței.

Întrebat de jurnaliști despre părerea sa privind acțiunile Poliției din dimineța zilei de luni, Candu a spus „Atunci cînd cineva nu respectă legea, poliția are dreptul să intervină chiar în forță. Am văzut că intervențiile poliției au fost foarte corecte, nu au fost victime nu au fost folosite mijloace speciale, gaze lacrimogene și foarte bine că nu au fost aplicate aceste metode. Pînă la urmă trebuie să înțelegem că cei 20 de oameni care au încercat „să-l sechestreze” pe Ștefan cel Mare au fost aduși în cîmpul legii, deoarece indiferent cum te numești sau ce lider de partid ești, în țara asta trebuie să respecți legea și regulile clare ale țării”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?