Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candidatul ALDE la funcția de primar Arina Spătaru nu a declarat în declarația de avere veniturile soțului-preot

3 noi. 2023,, 12:01   Politică
2799 0

Arina Spătaru, candidatul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) la funcția de primar al Chișinăului, susține că nu a indicat veniturile soțului în declarația de avere și interese personale pentru că el este preot.

„Nu este obligat, conform legii, să declare și nu am declarat”, a comunicat Spătaru, adăugînd că „preoții din mitropolia Chișinău și a întregii Moldovei plătesc taxe mitropolitului și acolo toate întrebările”, transmite Noi.md cu referire la NM.

La dezbaterile electorale de la ProTV, Arina Spătaru a fost întrebată de ce a omis veniturile soțului în declarația de avere și interese personale pentru anul trecut. „Ați indicat venituri de 60 de mii de lei și le-ați omis pe cele ale soțului dumneavoastră care este preot. În schimb, în 2021 ați cumpărat un teren, o casă cu suprafața de 200 de metri pătrați în valoare de peste 300 de mii de lei și o mașină de 20 de mii de euro”, a comunicat prezentatoarea emisiunii.

„Nu am cumpărat terenuri”, a ținut să precizeze Spătaru. „În 2021 am primit în calitate de donație, din partea părinților mei, casa părinților mei care au fost proprietari. (…) Este donație”, a adăugat candidata.

Întrebată dacă a cumpărat teren, Spătaru a reacționat: „Nu doamnă, nu am cumpărat. Nu am cumpărat nici casă, nimic. Am primit casa părinților cu teren”.


„Mașina … Am vîndut mașina soțului mai veche, am mai adăugat bani pe care i-am cîștigat în calitate de deputată și am cumpărat o mașină mai confortabilă”, a adăugat pretendenta la șefia capitalei.

La întrebarea de ce nu a declarat toate veniturile familiei, Spătaru a comunicat: „Soțul meu este preot al bisericii ortodoxe din Moldova. El nu este obligat, conform legii, să declare și nu am declarat. Niciodată nu am declarat veniturile lui în calitate de preot. Vă reamintesc că preoții din mitropolia Chișinău și a întregii Moldovei plătesc taxe mitropolitului și acolo vă rog toate întrebările. (…) Nu este mare secret, dar nu este obligație și nu am folosit-o. (…) Cum avea să vorbim despre problemele preoților din Republica Moldova”.

Menționăm că Arina Spătaru, candidatul la funcția de primar al Chișinăului, a declarat la Comisia Electorală Centrală că anul acesta a primit un salariu total de peste 22 mii de lei și a avut un venit de 40 mii de lei din chiria unor spații. Soțul Arinei Spătaru este absent în declarația de are.

2
3
0
4
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?