Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Cancelarul german va avea luni o discuţie cu Vladimir Putin

21 feb. 2022,, 14:01   Politică
2044 0

Cancelarul german Olaf Scholz va avea luni o discuţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la criza ucraineană, a anunţat purtătorul de cuvînt al guvernului de la Berlin, transmit AFP şi Reuters.

Olaf Scholz 'va discuta din nou prin telefon cu preşedintele rus la sfîrşitul după-amiezii de astăzi (luni - n.r.), ceea ce este strîns legat şi convenit cu preşedintele francez' Emmanuel Macron, a indicat purtătorul de cuvînt Steffen Hebestreit într-un briefing de presă la Berlin.

Hebestreit a mai afirmat că intensificarea conflictului între Rusia şi Ucraina a condus la 'o situaţie extrem de periculoasă', scrie Noi.md cu referire la agerpres.ro.

În ce priveşte impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei, acestea vor fi aplicate în cazul unor noi încălcări teritoriale în Ucraina, a adăugat purtător de cuvînt, precizînd că partenerii occidentali vor decide ce anume constituie încălcări teritoriale.

Potrivit unei alte ştiri difuzate de Reuters, miniştrii de externe ai celor trei state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - vor vizita împreună Ucraina în această săptămînă în semn de solidaritate cu această ţară.


Cei trei miniştri se vor afla în Ucraina de miercuri pînă vineri, a anunţat pe Twitter şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?