X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Bujorean: Vom contribui la creșterea unor forțe politice

8 feb. 08:00   Politică
1746 0

Referendumul republican privind integrarea europeană a Republicii Moldova are un puternic subtext electoral și a fost gîndit pentru a mobiliza cetățenii să iasă la vot.

O spune co-președintele Ligii Orașelor și Comunelor, Alexandru Bujorean. Potrivit politicianului, blocul creat din cele trei partide: LOC, Platforma DA și Partidul Schimbării va susține referendumul republican, însă va comunica alegătorilor că integrarea europeană nu înseamnă doar Partidul Acțiune și Solidaritate, notează IPN.

Alexandru Bujorean spune că blocul politic LOC-Platforma DA-Partidul Schimbării va participa la consultările inițiate de președintele Maia Sandu la subiectul referendumului republican. Alexandru Bujorean spune că referendumul a fost gîndit ca o modalitate de a determina oamenii să iasă într-un număr cît mai mare la vot.


„Suntem conștienți că acest referendum are un puternic subtext electoral. Nivelul de dezamăgire a populației în partidul de guvernămînt este mare. Această imagine a partidului este în continuă scădere și erodare. Și era nevoie de o manevră electorală. Prin intermediului acestui referendum se dorește și mobilizarea alegătorilor, ridicarea prezenței la vot. Cel mai mare concurent electoral al doamnei președintă este absenteismul la vot. Ar fi cinic să nu recunoaștem că pe segmentul de centru-dreapta Maia Sandu nu are concurenți puternici. Dar poziția noastră este următoarea: confortul oricărui politician sau partid nu este primordial. Cel mai important este ca să fie păstrat vectorul extern de integrare europeană”, a spus Alexandru Bujorean în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Alexandru Bujorean spune că blocul celor trei formațiuni va susține desfășurarea referendumului inițiat de președintele Maia Sandu. De asemenea, entitatea politică va avea propriul candidat la prezidențiale în favoarea căruia LOC, Platforma DA și Partidul Schimbării vor face campanie electorală.

„Se merge pe muchie de cuțit. Există foarte multe riscuri. Noi, reprezentanții partidelor extraparlamentare proeuropene sîntem puși în situația în care fie ne implicăm în acest proces, fie îl lăsăm la discreția PAS-ului. Însă nu PAS-ul este integrarea europeană. Noi sîntem puși în poziție de șah ca să facem mișcarea. Evident, ne vom implica în susținerea acestui referendum, dar blocul politic despre crearea căruia am anunțat identifică și potențialul candidat la prezidențiale. Noi nu vom face campanie doar pro-PAS sau pro-UE, ci vom privi mai departe, la creșterea unor forțe politice care să asigure o majoritate proeuropeană în viitorul Parlament”, a spus co-președintele partidului „Liga Comunelor și Orașelor”.

Astăzi, la Președinție, are loc o nouă rundă de consultări la tema referendumului privind integrarea europeană. Pentru discuții cu șeful statului au fost invitați reprezentanții mai multor formațiuni politice.

0
1
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?