X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bruxelles: Astăzi va fi lansată Misiunea civilă a Uniunii Europene în Republica Moldova

22 mai. 2023,, 16:30   Politică
2515 0

Lansarea Misiunii civile a Uniunii Europene în Republica Moldova, precum și continuarea asistenței în sectorul de apărare al țării, sînt subiectele care vor fi discutate la Reuniunea Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene, care se desfășoară astăzi și mîine, la Bruxelles.

Unul dintre subiectele de pe agenda întrunirii ține de lansarea Misiunii Civile a Uniunii Europene în Republica Moldova, a declarat în debutul întîlnirii, ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu. Șeful diplomației de la București și-a manifestat speranța că misiunea va începe să funcționeze pînă la sfîrșitul acestei luni, transmite radiomoldova.md

„Voi saluta astăzi lansarea misiunii Civile a Uniunii Europene în Republica Moldova, care va fi condusă de un diplomat român și sînt mîndru de acest lucru. Ultima dată, în cadrul Reuniunii Consiliului Afacerilor Externe am luat decizia de a institui Misiunea Civilă, iar astăzi vom lansa propriu-zis misiunea și sper ca pînă la sfîrșitul acestei luni, ea să-și înceapă activitatea. În același timp, voi prezenta procedura pe care România a lansat-o împreună cu celelalte state pentru a sancționa persoanele care acționează împotriva stabilității Republicii Moldova”, a declarat Bogdan Aurescu.

Totodată, oficialii vor discuta și despre aprobarea unui nou pachet de sancțiuni impus Rusiei, a afirmat Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, care va prezida reuniunea.

Consiliul va aborda, printre altele și subiecte referitoare la Asia Centrală, Tunisia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. Se așteaptă ca miniștrii de resort să aprobe Pactul civil în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună, precum și concluziile privind politica pentru apărare cibernetică a UE și deficitul de finanțare umanitară.

4
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?