Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Borell: În următoarele zile, UE va întocmi sancțiuni împotriva persoanelor din Republica Moldova

23 mai. 2023,, 12:29   Politică
2455 0

În următoarele zile, Uniunea Europeană va definitiva sancțiunile care ar putea fi aplicate persoanelor din Republica Moldova care obstrucționează sau subminează procesul politic democratic, inclusiv organizarea de alegeri, sau încearcă să răstoarne ordinea constituțională, inclusiv prin acte de violență.

Anunțul a fost făcut de către Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell, după reuniunea miniștrilor de externe din cele 27 de țări ale UE, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md

Amintim că miniștrii de externe din țările UE au ajuns pe 24 aprilie, la Luxemburg, la un acord politic privind crearea unui regim de sancțiuni împotriva celor care acționează pentru destabilizarea Republicii Moldova și împotriva ordinii constituționale din această țară.

Datorită acestui nou cadru, UE va putea viza persoanele care obstrucționează sau subminează procesul politic democratic, inclusiv organizarea de alegeri, sau care încearcă să răstoarne ordinea constituțională, inclusiv prin acte de violență. Viitoarele măsuri restrictive ar putea viza, de asemenea, persoanele care comit abateri financiare grave în ceea ce privește fondurile publice și exportul neautorizat de capital, în măsura în care ar putea prelua controlul asupra activităților autorităților statului sau le-ar putea influența în mod serios.

Sancțiunile vor consta în înghețarea activelor și interzicerea punerii la dispoziție de fonduri pentru persoane fizice și entități și o interdicție de călătorie în UE pentru persoanele fizice.

6
0
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?