X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bolea: "Сunoaștem problemele agricultorilor și acționăm în susținerea lor"

23 oct. 2023,, 15:45   Politică
2518 0

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a participat la o întrunire cu agricultorii din țară. Discuțiile au fost axate pe problemele din acest an ale fermierilor și pe identificarea soluțiilor necesare pentru îmbunătățirea situației.

Vladimir Bolea a informat audiența despre politicile elaborate pentru susținerea sectorului, necesitatea cooperării producătorilor micro, mici și mijlocii și dezvoltării sistemelor de irigare, pentru a diminua consecințele schimbărilor climatice, precum și pentru a spori competitivitatea în regiune, notează Noi.md.

Vicepremierul a subliniat că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cunoaște problemele agricultorilor și acționează în susținerea lor la fiecare etapă a activității agricole.

În acest sens, statul a aprobat mai multe măsuri concrete pentru a sprijini fermierii, cum ar fi: diversificarea măsurilor de subvenționare, orientate preponderent dezvoltării agricultorilor mici și mijlocii, compensarea accizei la motorina folosită în toamna anului 2022 și în prima jumătate a anului curent, reducînd astfel cheltuielile pentru producția agricolă.

Suplimentar, Guvernul a oferit din Fondul de Rezervă suport financiar în valoare de 200 de milioane de lei, bani destinați fermierilor care au fost afectați de crizele anului 2022. Mai mult, agricultorii care exploatează o suprafață de 1500 ha de teren arabil vor beneficia de motorină din ajutorul umanitar extern.


"În cumul, aceste măsuri îi vor ajuta pe agricultori agricultorilor să recupereze unele costuri, crescîndu-și, astfel, profitabilitatea. De asemenea, în scopul reglementării comerțului cu produse agricole în țară, efectuării controlului și monitorizării importului de cereale, a fost introdusă licențierea la importul grîului, porumbului și semințelor de floarea soarelui", menționează Ministerul Agriculturii.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?