Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Batrîncea: "Există tentative ale așa-zisei opoziții de a ne cumpăra colegii"

28 iun. 2023,, 10:12   Politică
2849 0

Vlad Batrîncea, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), vicepreședintele Parlamentului, a comentat situația din interiorul PSRM și cazurile de plecare din rîndul formațiunii a unor deputați.

Deputatul a spus că în ultimii doi ani PSRM a avut parte de mai multe atacuri atît partea guvernării, dar și a organelor de forță, care, potrivit lui, au intentat mai multe dosare politice în privința membrilor formațiunii.

"Am fost ținta preferată a guvernării. Era dorința guvernării de a ne slăbi echipa, De cealaltă parte, există tentative ale așa-zisei opoziții, de a ne cumpăra colegii. Dar pot să vă zic că în această perioadă de criză partidul a rămas integru, ne aflăm în topul preferințelor cetățenilor. Dar unii colegi de-ai noștri au fost solicitați ba de guvernare să părăsească Partidul Socialiștilor (PSRM), ba primeau oferte din partea așa-zisei opoziții, dar majoritatea colegilor rămîn. Mulți în locul nostru poate ar fi dispărut deja, dar PSRM este o echipă pregătită", a spus Batrîncea în cadrul emisiunii Rezoomat de la rlive, notează Noi.md.

Întrebat despre eventualele cauze, care duc la plecarea unor membri de partid și, nemijlocit, a unor deputați, Vlad Batrîncea a spus că aceștia se lasă convinși pînă la urmă de ofertele financiare generoase, care le sînt făcute.

"Există interesul material și noi încercăm să explicăm colegilor că aceste practici sînt de calitate proastă și, oricum, acești oameni vor trebui să răspundă pentru faptele lor [...] De fostul coleg, Vasile Bolea, îmi pare rău, pentru că eu nici pînă azi nu înțeleg unde au dispărut anumite principii ale lui. Dar se vede că și el nu a rezistat. Îmi pare rău, el era un om cu o anumită reputație și trebuia să țină cont de această reputație", a mai spus Batrîncea.


Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, în prezent, PSRM numără 16 mii de membri. După cum a precizat serviciul de presă al PSRM pentru Noi.md, în cadrul BECS, sînt acum 27 de deputați, dintre care 19 - socialiști.

8
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?