Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Autoritățile trebuie să-și gîndească mai bine deciziile. Opinie

2 sep. 2021,, 15:25   Politică
1855 3

Noile autorități moldovenești ar trebui să-și gîndească mai bine deciziile, astfel încît să nu ajungă într-o situație atît de stupidă ca în cazul deciziei de a obliga profesorii nevaccinați să facă teste COVID pe cheltuiala lor.

Opinia a fost exprimată de fostul deputat în Parlamentul moldovean din partea PSRM Gaik Vartanean, comentînd pentru eNews declarația Primarului General al capitalei, Ion Ceban, care a decis să nu respecte hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, menționînd că teritoriul municipiului Chișinău nu cade sub incidența ei, deoarece nivelul de vaccinare din capitală depășește deja 70%.

„Se pare că Primarul capitalei, Ion Ceban, și-a exprimat clar poziția cu privire la hotărîrea nechibzuită a Ministerului Sănătății privind vaccinarea „obligatorie”a profesorilor. În condițiile în care Guvernul a găsit milioane de lei pentru Arena Chișinăului și pentru parade inutile, pe de o parte, și a organizat un eveniment cu încălcarea tuturor normelor epidemiologice, pe de altă parte, autoritățile orașului au decis să înceapă procesul de învățămînt ca de obicei. Evident, apar primele semnale că autorităților centrale nu le place o astfel de abordare. Să sperăm că, în loc de amenințări și încercări de a „închide gura”, noile autorități se vor gîndi mai bine asupra deciziilor lor pentru a nu ajunge într-o situație atît de stupidă. Sezonul politic nici măcar nu a început, dar deja au început să apară din ce în ce mai multe astfel de situații”, a spus Gaik Vartanean.

De menționat că ministrul Sănătății, Ala Nemerenko, a ieșit cu o reacție la declarația Primarului capitalei, menționînd că deciziile Comisiei nu pot fi anulate de nicio primărie sau declarate invalide. Potrivit acesteia, testarea pentru COVID-19 a personalului nevaccinat este dictată de intenția de a continua activitățile educaționale cu prezența fizică a elevilor în măsura în care situația o permite și, de asemenea, de a oferi un mediu sigur copiilor. Dar inițial ar fi necesar, probabil, să se evalueze realist capacitățile personalului. Ei nu sînt cei mai bogați oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?