X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Autoritățile se pregătesc să scoată la privatizare Moldtelecom. Carp: Nu a fost luată nicio decizie

7 feb. 12:43   Politică
2945 0

Deocamdată nu există nicio decizie în privința privatizării Moldtelecom! Asigurările au fost date de președintele comisiei parlamentare securitate națională, Lilian Carp, în timpul emisiunii Rezoomat.

Potrivit deputatului, Moldtelecom a fost inclusă într-o listă ipotetică cu obiective care pot fi supuse privatizării sau reorganizării, însă o decizie în acest sens nu a fost luată. Potrivit lui Lilian Carp, Moldtelecom este o întrerprindere strategică, iar subiectul unei eventuale privatizări trebuie tratat cu multă precauție, transmite realitatea.

„Domnul Cojocari (n.r, directorul Agenției Proprietății Publice) a spus că s-a discutat la AmCham. AmCham a întrebat dacă poate să existe o listă ipotetică de obiective care pot fi supuse privatizării. Nu este nicio listă aprobată. Nu a fost luată nicio decizie pe nicio întreprindere de stat care trebuie privatizată. Au fost enunțate cîteva întreprinderi pentru care ar putea fi căutați investitori. Moldtelecom este o întreprindere strategică, este furnizorul principal de internet și în acest context trebuie să fii foarte atent cine sînt partenerii. Pentru mine, este o întreprindere la fel de strategică precum este Franzeluța și alte întreprinderi și doar Parlamentul poate să aprobe dacă această întreprindere poate fi scoasă la privatizare. Sau pot fi căutați parteneri, pentru că un pachet de acțiuni poate fi vîndut și statul să vină cu cota sa de investiții, iar investitorul cu cota sa. Dar nu este luată nicio decizie”, a spus Lilian Carp în timpul emisiunii.

1
1
1
1
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?