Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Au apărut imagini video cu tentativa de mituire a primarului de Ocnița de către Irina Lozovan și soțul acesteia

3 noi. 2023,, 11:10   Politică
4731 0

Au apărut imagini cu Irina Lozovanu și soțul ei, Pavel Gîrleanu, acuzați de primirea cu bună știință a finanțării unui partid politic de la un grup criminal organizat și complicitate la această infracțiune, scrie Noi.md.

Inculpații au încercat să-l recruteze pe primarul orașului Ocnița, promițîndu-i 1 milion de lei personal și încă 1 milion de lei, alocat primăriei pentru dezvoltarea infrastructurii din Ocnița, pentru a consolida poziția electorală a partidului Renaștere.

În pofida refuzului acestei oferte de către primarul de Ocnița, Irina Lozovan și soțul ei și-au continuat acțiunile de convingere, înmînîndu-i primului suma de 30.000 de dolari SUA - bani primiți de soțul Irinei Lozovan în biroul partidului politic "Renașterea", bani care proveneau de la un grup criminal organizat condus de Ilan Șor.

Reamintim că, la 21 septembrie 2023, deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat o propunere a procurorului general interimar de ridicare a imunității parlamentare a Irinei Lozovan. La această etapă, inculpații și avocații lor iau cunoștință de materialele cauzei penale, se examinează petițiile și recursurile acestora, urmînd trimiterea cauzei penale în instanță.

De notat că, la 18 octombrie 2023, Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a prelungit măsura de constrîngere sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile față de Irina Lozovan. Notă: Persoana acuzată de săvîrșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atîta timp cît vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărîre judecătorească de condamnare definitivă.



5
1
0
3
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?