Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Astăzi, deputații se întrunesc în ultima ședință din sesiunea de primăvară

31 iul. 2023,, 07:11   Politică
2473 0

Astăzi, deputații se întrunesc în ultima ședință din sesiunea de primăvară 2023, notează Noi.md

Ordinea de zi a ultimei ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2023 a fost completată. Suplimentul a fost aprobat la ședința de astăzi a Biroului permanent.

Astfel, deputații vor examina propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență. De asemenea, în lectură finală, vor fi examinate inițiativa legislativă care prevede îmbunătățirea mecanismului de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, precum și proiectul legii taxei de stat.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare au fost incluse mai multe proiecte care vor fi examinate în a doua lectură – inițiativa legislativă prin care se propune scutirea sindicatelor și patronatelor de achitare a taxei de înregistrare de stat, proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie. Tot în a doua lectură va fi examinată ratificarea mai multor acorduri, precum și denunțarea unor acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Deputații vor mai examina, în prima lectură, inițiativa legislativă care presupune reformarea sistemului de asistență socială („Restart”), proiectul privind performanța energetică a clădirilor, precum și modificarea Legii securității statului.


Ultima ședință din sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului începe la ora 10:00.

3
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?